Het management van de Verkadefabriek in Den Bosch, is onlangs overgenomen door Mireille Kemna. Arnoud de Graaff, haar voorganger, droeg inmiddels al jaren bij aan Friends for Life middels het Water voor Kenia project. Nu Mireille zijn taken over neemt, geeft zij aan dit project een nieuwe boost te willen geven. Uiteraard is het friends for Life team hier erg blij mee. In een interview met Mireille ontdekken we wat de drijfveren zijn van Mireille en waarom zij graag met het team de studenten in kenia wil blijven ondersteunen.

Hoe lang bestaan jullie al als restaurant en wat is uniek aan jullie concept?
De Verkadefabriek bestaat inmiddels 12.5 jaar en is een industrieel pand waarin film, theater, dans en toneel gecombineerd wordt met uitstekende horeca. Gedurende de hele dag kun je bij de Verkadefabriek terecht voor koffie, gebak, lunch, borrel en diner. Vooraf of aansluitend aan een voorstelling, of gewoon, omdat het eigenlijk altijd gezellig en dynamisch is!

Waarom kiezen jullie ervoor een goed doel te steunen en mee te doen aan het ‘Water voor Kenia’ project?
De Verkadefabriek streeft naar een hoge mate van ambachtelijk en duurzaam ondernemen. Hierbij ondersteunen wij dan ook graag goede doelen projecten waaronder Friends For Live.

Wat vinden jullie vooral positief van het programma van Stichting Friends for Life, (studiebeurzen faciliteren voor Keniaanse jongeren die zelf geen geld hebben om door te studeren na de middelbare school)?
Doordat de studenten die door Friends for Live ondersteund worden, later ook weer sponsor worden van een nieuwe student, heeft het project in potentie een grote kans van slagen.

Hoe reageren jullie gasten op de verkoop van de Friends for Life waterkan?
Gasten reageren zeer positief

Hebben jullie nog aanbevelingen of suggesties voor verbetering voor het ‘Water voor Kenia’ project of het programma van Friends for Life?
Ga zo door!