Sinds enige tijd is een verplicht onderdeel van het studiebeursprogramma van Friends for Life het deelnemen aan activiteiten die ten goede komen aan de gemeenschap. We zijn namelijk van mening dat het voor studenten een verrijking is om iets terug te doen voor de maatschappij en daarmee zowel ervaring op te doen als een netwerk op te bouwen en bewust te worden van het belang van het zorgdragen voor elkaar. De studenten kunnen dit op allerlei manieren invullen, via deelname aan activiteiten georganiseerd door Friends for Life, via zelf georganiseerde activiteiten of via deelname aan lokale activiteiten georganiseerd door clubs en zelf hulp groepen. Veel studenten vinden het ontzettend leuk om dit te doen en sturen enthousiast hun foto’s en verhalen op.

Zo ook Elizabeth Otieno, een studente die in 2019 een studiebeurs van ons ontving en zich sindsdien vlijtig heeft ingezet bij een lokaal kinderopvanghuis in 1 van de grootste sloppenwijken van Nairobi, Kibera.

Ze heeft daarnaast ook geholpen bij een actie om geld in te zamelen waarmee pakketjes maandverband werden verstrekt aan jonge meiden die dit zelf niet kunnen kopen en daardoor veel lessen op school mislopen doordat zij thuis moeten blijven.

Sommige individuele studenten hielpen hun dorpsgenoten mee met de dagelijkse activiteiten om het vele werk lichter te maken. Zo hielpen zij bijvoorbeeld mee met het wassen van kleding en het koken van de maaltijden van een basisschool.

Mwanamwema Ramadhan is een ongelofelijk stoere dame. Ze hielp in de afgelopen maanden mee met het bouwen van openbare toiletten om daarmee het oplopende aantal mensen dat lijdt aan acute diarree in haar thuisgebied te helpen. Ze heeft behoorlijk zwaar werk verzet in de gemeenschap, gedreven door haar passie om mensen te helpen.

Veel van onze studenten in Nairobi hielpen net zoals Elizabeth tenslotte mee met een dag met activiteiten gericht op het helpen van opvang huis Watoto Wema in Ruiru, Naironi, bij de dagelijkse activiteiten zoals het wassen van kleding, het koken van de maaltijden en het bezig houden van de kinderen. Onderstaande foto is genomen tijdens dit evenement.