Onderdeel van de acceptatie van een student in ons programma is het ondertekenen van een student contract waarin de student zich committeert aan de volledige terugbetaling van de studiebeurs na afstuderen. Dit is een belangrijk onderdeel van het concept van Friends for Life omdat hierdoor een basis opgebouwd wordt voor het continueren van de NGO in Kenia. Er zijn enkele mooie voorbeelden te noemen van studenten die hun beurs inmiddels volledig terugbetaalden of al lange tijd structureel bijdragen.

Christine Otieno is een van de dames die een baan wist te bemachtigen na het afronden van haar studie in accountancy. Ze startte na haar studie met een baan als assistent accountant in een groot hotel in Mombasa. Vervolgens startte ze een mooie baan als accountant bij een thee verpakkingsbedrijf in Mombasa. Het gaat ontzettend goed met Christine en zij wist inmiddels haar volledige lening terug te betalen.

Ook alumnus Mercyline Mutua wist haar volledige lening terug te betalen na haar studie in Bachelor in Business Management (Finance & Banking). Ze werkte geruime tijd bij een ‘clearing and forwarding’ bedrijf aan de kust van Kenia. Daarmee wist zij haar volledige studie lening terug te betalen. Inmiddels is Mercyline gelukkig getrouwd met een Tanzaniaan en woont zij met haar zoontje en man in Tanzania.

Vele andere studenten dragen elke maand hun steentje bij waaronder Joseph Mogaka. Hij studeerde nog niet zo lang geleden af aan de Technical University of Mombasa voor een studie Bachelor of Commerce (Finance) en startte een baan vrij snel na zijn studie bij de I&M bank. Joseph draagt maandelijks met trots bij aan de studie van een volgende student door de terugbetaling van zijn studielening!