Student sponsort student

student sponsort student in Kenia bij friends for lifeStudenten die via het Friends for Life programma afstuderen verplichten zich zelf sponsor te worden na succesvol afstuderen. Met kleine bedragen per maand sponsoren ze zelf een volgende student ter hoogte van het bedrag dat zij voor hun studie hebben ‘geleend’. Op deze manier bouwen we een duurzaam programma op waarbij we steeds minder afhankelijk zijn van externe sponsoring en de studenten verantwoordelijkheid nemen voor de volgende generatie.

Met het bieden van onderwijs in Kenia draagt Friends for Life op een duurzame manier bij aan de vermindering van armoede. Echter, we willen zo min mogelijk bijdragen aan een zogenaamd afhankelijkheidssyndroom maar juist gelijkwaardigheid, zelfredzaamheid en verbinding stimuleren.
Wanneer een student wordt geaccepteerd in ons programma tekent deze samen met ons een student contract. In dit contract wordt afgesproken dat de student 6 maanden na afstuderen start met de sponsoring van een volgende student door terugbetaling van de studiebeurs in termijnen. Na afstuderen wordt de student begeleid bij het vinden van een baan zodat de terugbetaling voor hen mogelijk wordt. De afgestudeerde wordt (in groepsverband) vervolgens gekoppeld aan een nieuw te starten student zodat op concreet niveau zichtbaar is aan welke student zij een volgende studie sponsoren.
De stimulans tot terugbetalen wordt hiermee verhoogd en er is zelfs persoonlijk contact en coaching mogelijk tussen afgestudeerde en beginnende student.