Base Titanium is een Australische organisatie met een mineraalwinning project in Kwale county, Kenia. Onderdeel van hun beleid is het teruggeven aan de lokale bevolking. Dit doen zij nu onder andere door de sponsoring van studenten van Friends for Life.

In het Kwale gebied blijken hoogwaardige mineralen gewonnen te kunnen worden en Base Titanium is voor een periode van 13 jaar in Kenia om deze mineralen op een verantwoorde manier te winnen. Daarbij staat de samenwerking met de lokale bevolking voor hen hoog in het vaandel.

Nu en in de toekomst is er behoefte aan hoog opgeleid personeel bij Base Titanium en zij zichzelf ten doel gesteld dat al dit personeel uit de regio moet komen, Kwale county. Een mooie samenwerking is op basis hiervan vervolgens met Friends for Life tot stand gekomen. De studenten die Base Titanium sponsort komen allemaal uit het Kwale gebied en volgen een studie die aansluit bij de toekomstige behoefte binnen Base Titanium (bijvoorbeeld ‘Mining engineering’). Zo kunnen de studenten tijdens de studie al gericht stage lopen bij Base Titanium en is er vervolgens een goede aansluiting op baangebied.

Inmiddels zijn er 5 studenten gesponsord en praten we verder over een volgende groep studenten. De 5 studenten hebben inmiddels een interessante rondleiding gehad binnen de mijnwerker en we gaan binnenkort samenwerken om deze 5 studenten te koppelen aan een mentor binnen Base Titanium op basis van studieachtergrond. Zo wordt meer uit het partnership gehaald en bouwen een goede relatie op voor de toekomst.