Op 13 augustus j.l. vond de eerste career Fair plaats aan de University of Nairobi waarbij friends for Life present was.
Deze fair was de eerste van een jaarlijks terugkerend evenement dat doelt op het bij elkaar brengen van overheidsinstanties, de private sector en academici om gezamenlijk de ‘gap’ onder de aandacht te brengen die het bedrijfsleven tegen komt bij het aannemen van nieuwe afgestudeerden.

Het evenement werd gehost door ambassadeur Dr. Amina Mohammed, de kabinetssecretaris van onderwijs in Kenia, Dr Vijoo Rattansi (Chancellor, UON) en verschillende andere vooraanstaande sprekers waaronder diverse industrie leiders. Het evenement vond plaats bij het ‘Manu Chandaria Centre for Performing Arts’.
Op dezelfde dag werd ook het Career service Center van de Nairobi Universiteit geopend, welke gericht zal zijn op het assisteren van studenten bij het maken van de juiste carrier keuzes, eea in reactie op de oproep van de ambassadeur waarbij alle 73 onderwijsinstellingen en 200 overige (tertiaire) educatie instellingen een dergelijk Carriere centrum in moeten richten in het komende jaar.

De studenten hadden de mogelijkheid die dag te luisteren naar vooraanstaande spelers in het veld die hen tips over hoe de arbeidsmarkt te benaderen met interessante onderwerpen als ‘Skills for the future’ door Andela, en ‘Branding for Employment’ door I&M Bank.

Friends for Life Foundation maakte van de gelegenheid gebruik om te netwerken gedurende dit evenement en voor het vinden van geschikte mentoren en coaches voor onze studenten en kijkt uit naar het verder ontwikkelen van nieuwe strategische partnerships zodat onze studenten op de hoogte zijn en blijven van de laatste recruitment trends en het beste halen uit dat wat de industrie te bieden heeft.
We stimuleren onze studenten en alumni ogen en oren open te houden voor vergelijkbare evenementen binnen hun colleges en universiteiten in het land.

Voor meer informatie over dit evenement bezoek de volgende link :
http://uonbi.ac.ke/content/education-cs-launches-career-services-office