David Warui Gachinga, afgestudeerd voor zijn Bachelor in Mechanical Engineering, is altijd geinteresseerd geweest in dit vakgebied, waarschijnlijk omdat zijn vader electrician was. Hij kon echter zijn middelbare school niet voortzetten omdat er binnen zijn familie geen geld was voor een studie.

David is opgegroeid in Kawangware, Nairobi, samen met zijn broertje en zusje. Hij vertelde ons over zijn achtergrond en zijn dromen:

Waar ben je het meest trots op gedurende je school carrier?
Ik heb de kans gegrepen om mijn collega studenten te ondersteunen door vertegenwoordiger te worden van de studenten societeit

Wat is je droom voor de toekomst?
Mijn droom is om een carrier op te bouwen die gebouwd is op de pilaren van integriteit, inclusiviteit en een onbevooroordeelde blik naar mensen van alle soorten, met het doel de gemeenschap te dienen door anderen te helpen bij het verbeteren van hun leefomstandigheden en hen ook hun dromen te doen laten uitkomen.

Heb je momenteel een baan en zo ja, welke functie vervul je bij welke organisatie?
Ik heb momenteel een contract als ‘Project delivery Engineer’ bij Unilever Kenya Limited, waarbinnen ik mijn ervaren collega’s ondersteun terwijl ik tegelijkertijd veel van hen leer.

Hoe heeft friends for Life jou geholpen je dromen te realiseren?
Ik zou niet zo ver gekomen zijn zonder dat Friends for Life me geholpen had met het financieel faciliteren van mijn studie. Ik dank god dat ik zover heb kunnen komen.

We zijn enorm trots op David en wensen hem alle succes voor zijn toekomst.