Op donderdag 2 april 2015 heeft er een gijzeling plaatsgevonden op de universiteitscampus in Garissa waarbij 148 doden zijn gevallen. Garissa is gelegen in het uiterste noorden van Kenia, in het grensgebied met Somalië. Kenia is in diepe rauw na deze afschuwelijke aanslag waarbij vele jongeren omkwamen. Het team van Friends for Life leeft mee met dit grote verlies.

Geen van de studenten binnen het Friends for Life programma studeerde aan de Garissa University. De studenten bevinden zich op grote afstand van grensstad Garissa evenals het kantoor en de medewerkers van Friends for Life Foundation, dat gelegen is in Mombasa. Het reisadvies van de Nederlandse ambassade is voor dit gebied ongewijzigd.

De kans dat de Techical University of Mombasa, de universiteit waar ons kantoor momenteel gevestigd is, doelwit is van een aanslag, is vrij klein, aangezien deze van origine een islamitische grondslag heeft. De veiligheid in heel Kenia en met name in grotere steden zoals Nairobi, Mombasa, Eldoret en Kisimu en onderwijsinstellingen, is tot het hoogste niveau opgevoerd. De Keniaanse overheid doet er alles aan om de veiligheid van de inwoners van Kenia te garanderen.

Alle studenten binnen het Friends for Life programma kunnen hun studie aan de onderwijsinstellingen zonder problemen vervolgen en Friends for Life kan en zal haar werkzaamheden onverminderd voortzetten. De studenten worden gesteund en gemonitord waar mogelijk en kunnen met vragen dagelijks terecht bij ons team in Mombasa.

Graag houden wij jullie geregeld op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Kenia. Uiteraard zijn wij daarnaast altijd bereikbaar voor vragen