Het ‘Water voor Kenia’ programma is inmiddels alweer verschillende jaren actief. Niet lang na de start besloot Endurance, algemeen manager van Wagamama aan het Rembrandtplein Amstelstraat en zelf geboren in Nigeria, ook mee te doen met dit initiatief. In de jaren die daarop volgden heeft hij samen met zijn team duizenden euros weten op te halen met het serveren van kraanwater in Friends for Life waterkannen. De klanten betalen slechts een euro voor de kan met water welke direct wordt gedoneerd aan friends for Life zonder aftrek van enige kosten.
We interviewden Endurance en vroegen hem waarom hij zich graag juist voor Friends for Life wilt blijven inzetten en hoe hij dit succes mogelijk maakte.
Endurance vertelt ons het volgende: ‘The water jug project of FFL is an initiative that I saw as an avenue to give back to the needy, especially looking at how best the support of my team has changed the life of so many people in pursuing an educational career, in various fields of life. The principle of “there is more happiness in giving than there is in receiving” is what has kept me and my team focused in supporting the water jug FFL project. And we believe that as this continues, more knowledge will be imparted to the needy to develop their future that will indirectly benefit the world in general.’

Endurance’ voornaamste reden om juist voor Friends for Life te kiezen als goed doel is dat er weinig operationele rompslomp bij komt kijken en het dus voor hem een eenvoudige manier is om bij te dragen. Hij geeft aan dat in de hospitality industry waar het vaak hectisch en druk is, dit een belangrijke factor is. Hij vertelt ons vervolgens: ‘We have a long standing relationship with FFL and the impact and how the funds are used in supporting the educational needs of people appeals to us.’ Wij zijn hier uiteraard enorm blij mee en zijn trots te mogen werken met dit mooie team van mensen! Ook de managers die de dagelijkse operatie op zich nemen zijn zeer te spreken over het project. Wagamama’s team is een zeer diverse groep mensen afkomstig uit de hele wereld. Wellicht dat dit er ook aan bijdraagt dat zij zich graag inzetten voor jongeren op een ander continent.
Tenslotte ziet Endurance dat zijn gasten graag bijdragen en voor een kan water een euro willen betalen. Omdat het bedrag relatief laag is heeft eigenlijk bijna iedereen dit er voor over.

We zijn enorm dankbaar voor Wagamama’s steun en hopen dat zij nog vele jaren mee doen met het project!