De studenten in Nijmegen hebben op 2 maart het startsein gegeven voor de vele activiteiten die zij georganiseerd hebben in het kader van de RAGweek 2016.

De naam RAGweek is te danken aan het Engelse word ‘rags’, wat vodjes betekent. Rond 1900 vonden Engelse studenten dat zij iets terug moesten doen voor de armeren in de samenleving. Daarom schreven zij gedichtjes op vodjes, die zij vervolgens verkochten.

De hedendaagse studenten gaan een stapje verder en organiseren in een week tijd zo’n 80 activteiten die in het teken staan van het ophalen van geld voor het goede doel. Dit jaar is Friends for Life een van de gelukkige goede doelen waarvoor keihard word gewerkt, plezier gemaakt, gefeest en daarmee veel geld opgehaald.

Nog tot en met 9 maart zijn de studenten actief, in april wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Het bestuur van Friends for Life is ontzettend blij zoveel enthousiasme  en passie bij de studenten in Nijmegen te zien voor dit initiatief. Een prachtige manier om iets te doen voor studenten elders in de wereld.